KUŘECÍ PALIČKY TANDOORI
Potřebujeme (4 porce): 8 kuřecích paliček, sůl, čerstvě drcený pepř, |
5 lžic olivového oleje, 1 malá cibulka, 1 stroužek česneku, 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru (bez slupky), ½ balení marinády Indická tandoori Knorr, 150 ml nízkotučného jogurtu, čerstvý koriandr nebo petrželová nať, tomatová pikantní omáčka k masu Hellmann´ Dijonnaise Hellmann´s |
|
Jak na to:Kuřecí paličky opláchneme, očistíme, osušíme a lehce osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme na jemno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek, strouhaný zázvor a asi 1 minutu restujeme. Poté přidáme marinádu a restujeme další minutu. Stáhneme z plamene a smícháme s jogurtem. V takto připravené marinádě obalíme kuřecí paličky a necháme odležet (nejlépe přes noc, maximálně 2 dny).Na pánvi s kovovým držákem nebo v pekáčku rozehřejeme 3 lžíce oleje a zprudka na něm ze všech stran opečeme kuřecí paličky. Jakmile se povrch masa orestuje, vložíme pánev nebo pekáček do rozehřáté trouby a při 190 °C pečeme 8 až 10 minut. Šťáva vytékající z upečeného masa by měla být čirá, ne růžová. Po upečení posypeme maso nasekaným koriandrem nebo petrželovou natí. Podáváme s Tomatovou pikantní omáčkou k masu Hellmann´s, Dijonnaise Hellmann´s a s teplým indickým chlebem nebo rozpečenou celozrnnou bagetou.
|